NewsLab MediaLook

Loading...
Title Matched Words Identical Words Similar Words Paraphrased Words Total Words

NewsLab

NewsLab është një platformë e konceptuar në formën e një motori kërkimi, e cila ndihmon gazetarët, por jo vetëm, të identifikojnë lajmet e publikuara që janë identike ose të ndikuara ndjeshëm nga PR-i i partive politike, institucioneve publike dhe entitete të tjera.

Çdo qytetar ka mundësi që të ngarkojë një tekst në databazë për të parë jo vetëm mediat në të cilën ai është publikuar, por edhe për të krahasuar ngjashmërinë e teksteve mes tyre, në numër fjalësh dhe në përqindje.Platforma NewsLab është zhvilluar nga Qendra Shqiptare MediaLook. Krahas opsionit “open acess” të motorit të kërkimit, pjesë e saj janë dhe artikuj e rubrikës “Propaganda”.
Këto të fundit vijnë në formën e raportimit, opinionit dhe analizës së njoftimeve, deklaratave apo veprime të aktorëve kryesor politik të të gjitha palëve.

Kjo platformë, e cila ndihmon gazetarët dhe opinionin publik për të kuptuar forma të propagandës si “churnalism”, dizinformimin apo “fake news” është ndërtuar me mbështetjen e Programit #SustainMedia, financuar nga Bashkimi Europian dhe Qeveria Gjermane, zbatuar nga GIZ, Internews dhe DW Akademie. Përmbajtjet në këtë platformë janë përgjegjësi e "Qendrës MediaLook" dhe nuk reflektojnë pikëpamjet e BE-së dhe Qeverisë Gjermane.
Propaganda ne Shqiperi

PROPAGANDA

Artikujt e mëposhtëm dekriptojnë në formën e opinioneve apo analizës të dhëna faktike apo deklarata të cilat interpretohen sipas këndvështrimeve dhe konteksteve të caktuara.

Bashkia e Tiranës “dikton” lajmet propagandistike në media, problem transparenca e llogaridhënia

Mediat transmetojnë të pandryshuara lajmet e gatshme të përgatitura nga “redaksia” prej 25 punonjësish në...

Më shumë

Strategjia makiaveliste e PS-së në përdorimin politik të Luiz Ejllit: Nga zgjedhjet te skandali...

Në 1 prillin e këtij viti kryeministri paralajmëroi përgatitjen e një podcasti ku do të zhvillonte biseda me të ftuar ...

Më shumë

Demokracia e brishtë në Shqipëri: Liria e medias në regres!

Shqipëria vlerësohet si një demokraci hibride, ndërsa indikatorët e saj veçanërisht sa i takon lirisë së medias janë në rënie, pas sulmit me armë ndaj ...

Më shumë

Shërbimet e NewsLab

Kërkim motorik

Platforma gjurmon tekstin e ngarkuar dhe identifikon ngjashmëri të tij në tekste të publikuara në faqe online.

Kalkulim kërkimesh

NewsLab gjeneron automatikisht numrin dhe përqindjen e fjalëve identike, fjalëve të ngjashme dhe totalin e tyre.

Kërkim me imazh

Platforma mundëson gjurmime imazhesh që ngarkohen. Ajo identifikon faqet online ku janë publikuar.

Monitorime

Në platformë publikohen të dhënat nga monitorimet që janë realizuar përmes motorit të kërkimit në NewsLab.

Artikuj

NewsLab publikon artikuj të cilat interpretojnë të dhënat e monitorimeve apo forma të tjera të propagandës.

Vizualizime

Platforma paraqet në mënyrë vizuale dhe interpretative monitorimet e kryera nga MediaLook nëpërmjet NewsLab.

Mbështetur nga

Kjo platformë, e cila ndihmon gazetarët dhe opinionin publik për të kuptuar forma të propagandës si “churnalism”, dizinformimin apo “fake news” është ndërtuar me mbështetjen e Programit #SustainMedia, financuar nga Bashkimi Europian dhe Qeveria Gjermane, zbatuar nga GIZ, Internews dhe DW Akademie. Përmbajtjet në këtë platformë janë përgjegjësi e "Qendrës MediaLook" dhe nuk reflektojnë pikëpamjet e BE-së dhe Qeverisë Gjermane.

Zbatuar nga


Na kontaktoni

Email: info@medialook.al
Email: kontakt@medialook.al

Na ndiqni ne rrrjetet sociale